Over zee mee te ze allen mee

Vandaag heb ik eindelijk vakantie. Na een aantal jaar hard sparen en hard gewerkt te hebben kan ik nu mee op een cruise die vanuit Nederland helemaal naar Australië gaat. Deze reis duurt ongeveer 4 weken en daarna heb ik 2 weken in Australië zelf en dan vlieg ik weer terug naar Nederland. Dit is altijd mijn droom geweest om naar Australië toe te gaan en helemaal per boot, omdat mijn oom is gemigreerd naar Australië. Dat deden ze per boot en dat zorgde ervoor dat ik nu zelf ook graag met de boot naar het beloofde land wilde. Ik ging trouwens wel met een wat luxer schip dan dat zij gingen toen ze vertrokken.

De reis van mijn leven

Het was zover de reis vertrok voor mij. Ik ging samen met mijn vrouw op de cruise schip. We hadden een kamertje wat groot genoeg voor 2 personen was. We hadden een bed, een keuken, wat stoelen en een badkamer. Dat was wel lekker dat we een eigen douche hadden. Verder was de cruise schip niet niks. Ze hadden een enorm zwembad bovenop het dek waar veel mensen op konden zitten. Naast tas het bijna een stad zo groot was de boot. Ze hadden namelijk ook nog een bioscoop, een aantal verschillende restaurants, zelfs een golfbaan onder in het dek. De service was erg sterk. Je werd op tijd op de hoogte gebracht over de weer situaties. Mocht het alsnog een keer regenen, dan meldde ze dat netjes. Verder ging de reis voorspoedig. Voor diegene die wilde mochten zelfs een keer een kijkje nemen in de cabine hoe alles werkte.

De cruise schip organisatie zat sterk in elkaar. Je merkte dat het van te voren goed werd uitgedacht. Ik sprak zelfs een keer met de hoofdkapitein en dat was een aardige man die erg sociaal was. Verder vertelde hij onder andere dat er ongeveer 1100 man erop zat plus 200 man personeel die ook nog een slaapplek moeten hebben. Eigenlijk vond de kapitein ook dat het een grote eer was om voor zo’n grote cruise schip de hoofd van was.