Actuele oud ijzer prijs

Oud ijzer prijs

Het lijken de meeste mensen niet aantrekkelijk om op een schroothoop te werken, maar eigenlijk is het sorteren en verwerken van oud ijzer een waardevol werk. Je staat er waarschijnlijk niet elke dag stil bij, maar de metalen onderdelen van je oude magnetron kunnen na een lang proces hergebruikt worden dankzij de vele schrootbedrijven in Nederland. Als je je oud ijzer naar schroothoop brengt, dan kun je een oud ijzer prijs verwachten. Hiermee help je ook nog eens het milieu. Er is natuurlijk nog een lange weg te gaan voordat oud ijzer kan worden hergebruikt. Oud ijzer wordt per kilogram betaald tegen de actueelste prijzen.

Oud ijzer prijs

Samenwerking

Schrootbewerkers kopen ijzer in voor gespecialiseerd en particulier gebruik. Bedrijven kunnen er vaak voor kiezen om een langdurige samenwerking aan te gaan met een schroothandelaar. Hierbij stelt de schroothandelaar speciale containers ter beschikking waarin het bedrijf het metaal kan deponeren. Wanneer zo’n container vol is, kan het bedrijf dit aangeven en wordt de volle container vervangen door een lege. Zo hoeft het bedrijf zich geen zorgen te maken over het hele proces en hoeft het alleen maar te zorgen dat het metaal wordt opgehaald. Daarentegen is het relatief eenvoudig om te handelen in aangevoerd metaalschroot. In deze vorm van samenwerking is het mogelijk om met een vaste oud ijzer prijs te werken.

Oud ijzer inkopen van particulieren

Particulieren kunnen ook hun eigen oud ijzer inleveren bij de schoot. Dit kan gunstig zijn voor de persoon in kwestie, vooral als het gaat om goedkoop oud ijzer, zoals koper. Particulieren kunnen hun eigen schroot meenemen, maar schroothandelaren zijn meestal bereid om het op te halen. Oud ijzer prijs verandert regelmatig, dus het kan van dag tot dag verschillen van wat je krijgt. Oud ijzer omvat ook metalen zoals aluminium, zink, lood, roestvrij staal, allemaal met hun eigen oud ijzer prijzen.

Elk metaal heeft een andere prijs

De oud ijzer prijs wordt berekend per kg. Niet alle metalen verdienen hetzelfde bedrag. Koper is bijvoorbeeld veel waardevoller dan ijzer of aluminium. Je kunt echter ook een fatsoenlijke prijs krijgen voor een oud strijkijzer als het voldoende gewicht heeft, zoals een verwarming of een wasmachine. Alles bij elkaar genomen is het eenvoudigste oud ijzer de minst winstgevende grondstof voor je portemonnee. Iemand met lood zou zichzelf een beetje rijker kunnen vinden. De schroothandel vereist meer apparatuur dan je misschien denkt.